张忆萍

发布者:外语教学发布时间:2017-07-03浏览次数:41

张忆萍/讲师

研究方向:英语教学法

办公室:11416

电子邮箱:ritazhang80@126.com

个人简介:

2002年于华东师范大学英语语言文学本科毕业后,在上海中医药大学外语教学中心先后担任助教和讲师职务。于2007年在上海外国语大学获英语语言文学专业硕士文凭,主攻英语教学法。她个人坚信教学相长,青出于蓝而胜于蓝。

Since her graduation as a BA in English Language and Literature from East China Normal University in 2002, Zhang has been working with the Foreign Language Teaching Center at SHUTCM as a teaching assistant and lecturer.  Zhang obtained her MA in English Teaching Methodology from Shanghai International Studies University in 2007.  She firmly believes that teachers and students make progress by learning from each other and it is only natural that students can make better than their teachers.

主要经历:

——教学:

自从2002年英语专业本科毕业后来到中医药大学外语教学中心任职。先后承担过的课程有:对外合作班的精读课,大学英语精读课和大学英语听说课。自2013年上海市大学英语教学改革后,主要担任大学英语学术英语读写课和大学英语学术英语听说课。此外,还长期担任菜单式课程之“大学英语进阶”,也曾担任

护理英语口语”和“英语听说”等选修课。

Since her graduation as an English BA, Zhang has undertaken several major courses at SHUTCM: Intensive Reading Course for students Abroad to be, Intensive Reading Course for undergraduates, Listening and Speaking Course for undergraduates.  Since the course orientation changed to Academic English for General Purposes at SHUTCM in 2013, Zhang has been teaching Academic Reading and Writing Course, and Academic Listening and Speaking Courses.  Apart from compulsory courses, Zhang has been teaching for several years an elective course for undergraduates --- “English Pro”.  She also has teaching experiences of “Oral English for Nursing” and “English Listening and Speaking”.

——获奖

第二届上海高校学术英语研讨会(暨教学竞赛)二等奖

2016上海市高校学术英语模范教师

第七届“外教社杯”大学英语教学竞赛上海赛区(综合课)三等奖

近五年主要研究成果

高芸,张忆萍,叶丽珍. 项目法在医学英语写作教学中的应用研究[J]. 中医教育,2015,(03):27-30.